Early Saturday morning, I woke up, performed my solah, ate my cereal breakfast. Mandi and get dress with my jeans and Tee. Aku ajak adik and adik sepupu aku, fidah, pegi breakfast, sementara aku hantar kereta untuk di cuci di kedai biasa.

Lepak dekat kedai biasa, fidah makan nasi lemak, adik aku makan mee rebus. Aku dah breakfast dekat rumah, hanya order air suam untuk basahkan tekak. Malas aku nak breakfast banyak2 cukup sekadar mengalas perut..to monitor my weight.. risau aku bila lepas2 raya nih.. faham-faham je la.. hah. good news is.. i’ve lose 0.5 kg in 4 days.. muahahah syiok

Lepas breakfast and cuci kereta, aku hantar adik aku balik rumah and straight to Cineleisure, Mutiara Damansara. Kereta agak banyak di jalan, tapi cuaca cantik, cuma terlebih sejuk plak. once i reached the Curve, tempat biasa yang aku park kereta is dekat B2. Lucky me, the parking lot is almost empty, pagi pun. Parked my car and climbed the escalator to centre court. Straight to Cineleisure, naik atas and waited my friends. Semua orang belum sampai. Berlalu ke restroom. Bila aku keluar semua kawan-kawan aku dah sampai. Jue, Syukur and Din. Tengah berbaris dekat counter minuman, ternampak pulak muka yang very familiar Pakcik Lan and makcik Shikin aku yang duduk di Desa Moccis di Sg Buluh.. probably menonton cerita yang sama kot. Aku menyapa. Yes they are going to watch the same movie, tapi tak sure plak panggung yang sama atau tak. A bottle of mineral water for me. That’s enough. Soft drink and ice definitely a no no for me.

Kami semua masuk ke panggung on time, except for Din, ada press conference plak dekat luar, kami semua masuk dulu, duduk dekat seat yang hampir2 terkebawah, lucky us, tak sampai sakit tengkuk. Ceritanya best, funny and hilarious. best sangat. Thank you Syukur for the invitation. Lepas menonton kami semua lepak minum sekejap di Kayu Nasi Kandar, Tesco. Tak pernah aku sampai dekat sini. Not so familiar. Aku ikut Jue sahaja mana dia bawak aku. Aku hanya minum plain milo.. walau dah tengah hari, perut aku tak rasa lapar plak. Baguspun. mungkin sebab mineral water satu bottle aku habiskan…πŸ˜€

selesai di Kayu Nasi Kandar, aku terus ke kereta. Jam dah 1.30pm. Memandu balik. Alamakk.. hujan lebatnyaa.. habis kereta aku yang baru di basuh tadi😦 . Selalu macam nih.. Sampai rumah pun masih hujan. Tak la lebat tapi boleh basah baju la.. Terus naik ke rumah, salin baju and solat zohor. Lepas solat aku tertidur dekat sofa. Tak dan baring dekat katil aku pun. Jam 3.30pm aku terjaga. Cuaca masih sejuk dan mendung. Aku call kak ila. Kak ila ada dekat rumah, cuti hari sabtu. Adik aku keluar beraya dengan kawan-kawannya ke Kuala Selangor. Jauh betul adik aku beraya. Best friend katanya. Lepas solat asar aku ironed baju raya yang aku nak pakai petang nih. Hmm rumah terbuka Era Hotlink kena pakai baju raya. Bolehlah… pakai lah apa yang tercapai dek tangan.

 

Jam 630pm aku keluar rumah dengan kak ila. Jue tak dapat ikut, ada class. Kak ila tinggalkan babynya dekat husbandnya. Later adik aku akan ambik baby kak ila and bawak kerumah aku. Husband kak ila bagi green light and dapatlah dia ikut aku. Aku pun tak der orang lain yang aku boleh ajak. Syukur kata register 645pm. aku sampai dekat level 15 @ballroom jam 645pm. Hmm tapi Syukur and Din tak sampai lagi. Tengah duduk2 menunggu, rupanya Yoga Zone pun ada buat conference on the same day. Menarik sungguh. I would like to joint, thought.. hmm tapi tak der kelompok orang melayu pun?.. nanti rasa janggal plak. Tapi yang ini aku kira, maybe for professional instructor. Body dorang semua sihat2.. in a good figure. tak jumpa lemak pun. hehehe.. Sure badan dorang ringan giler and boleh buat macam-macam movement yang difficult.

About 720pm Syukur and Din sampai. Terus register and masuk hall. Hmm aikk tak ramai plak.. tadi apsal nampak ramai? Concept merah and putih. Hotlink. Terus carik meja duduk for a while and went to prayer room. surau @lvl 10. sejuk giler suraunya.. lepas solat aku and kak ila masuk hall balik. Majlis belum bermula, tapi orang macam tak penuh-penuh. At last, about 8pm, majlis bermula. Nana and Keiran jadi pembuka bicara. Petah betul DJ2 nih bercakap kan..kalau aku la yang jadi DJ, rasanya boleh membazir je bagi aku mic tuh. Aku tak petah bercakap, walaupun cita2 asal aku nak jadi lawyer, itu agaknya aku disqualified untuk ambik law.πŸ˜€

Majlis bermula. the first thing is MAKAN. dari tengah hari aku tak makan, tak lapar. Malam aku balun.. Muahaha. Tapi paling weird is laksanya. Ikannya rasa macam ikan tuna atau sardin dalam tin.. tapi yang pasti bukan brand biasa.. Weird pun aku belasah sampai habis.πŸ˜€. Kuih muih malas aku nak sentuh, kak ila ambikkan aku cheese cake and few pastry/dessert with fruits. Akhirnya buahnya sahaja yang aku makan.πŸ˜€ other than that, ada nasi minyak, rendang daging, Lamb bromia, curry and dalca. Walla.. rasa jangan tak rasa.. Satay, pecal and etc etc. Food banyak sangat tapi orang tak der. I saw soto ayam.. alamak lupa plak nak ambik.. hehe..

During the event ada banyak games, hmm tapi aku cam segan nak joint memang la hadiah nya best.. hmm tak perlulahh.. tapi yang paling excited is dapat jumpa dengan bintang AF5 Mila and Diddy. Cute sangat mila tuh. hmm rasanya setinggi anak buah aku yang sulong. Hehe kasut dia jangan cakap, 4 inch. itupun tak boleh lawan ketinggian aku. Paling tinggi kasut aku pernah pakai pun setakat 3 inch, itupun aku dah rasa tinggiii… Very cute and tiny person. Mesti puas dia makan kacang kan, tapi tak tinggi- tinggi. Nak carik baju sure payah.πŸ˜€ Anyway.. she’s a great singer, suara power cuma yang tak power speaker pecah kot… kureng skit.

Majlis over @ about 2200 i guess. Bayar ticket parking and ambik kereta aku dekat level 12, kunci semua pintu and drove back to my house. Kami sampai after 12 minutes. dekat Sunway Hotel je pun. Sampai rumah aku salin baju, gosok gigi and solat. Tidur agak lewat sikit sebab Hidayah meragam.. selsema. Akhirnya jam 0100am baru aku dapat tidur. ZzzZzzZzz.