Since Deepavali fall on Thursday, i’ve decided to take a leave on the next day, Friday. Nak habiskan cuti. At the same time, i’m reserving 5 days leave to carry forward to the next year. As per my previous plan, aku nak ready untuk trip to New Zealand. Probably bulan Sept 2008, Kebetulan best friend abang ipar aku and family pun plan nak pegi masa ini. Anyway.. musim pun, abang ipar aku kata, musim bunga.. Hmm menarik. Mesti banyak bunga yang cantik2 kan?.. hmm aku pasti nak jejakkan kaki di Negara Buah Kiwi itu.

Friday..aku ke Wisma Consplant, mana lagi? kalau bukan ke fitness first yang dah 2 bulan aku tinggal. Kalau bulan puasa tuh aku hanya exercise dengan terawih yang tak selalu cukup 23 rakaat. berkiraa..!!. hampes je kan ? Hehe tapi alhamdulillah ada inspirasi untuk aku ke masjid tahun ini, first my mum, second because masjid dekat rumah tuh ber-air-cond. hehehe ngada2 kan ? Cuma first and second week of ramadan aku ke surau yang dekat rumah, selebihnya aku kena memandu untuk ke masjid..

Selain exercise dengan terawih, kalau aku rajin ikut dekat fitness channel mana2 aku buat la pilates atau yoga depan TV… itupun kalau aku ter-switch to that channel.πŸ˜€

On Friday, aku keluar rumah @1200, memandu ke carrefour and park kereta dekat situ. Kebetulan kawan abang ipar aku dekat New Zealand, balik malaysia, so kakak aku and abang ipar kirim barang untuk kami di sini.. Aku jumpa kawan abang ipar aku dekat depan carrefour ambik barang2 and letak dalam kereta.

Aku dapat chocolate besar, of coz dark chocolate and a cute lamb with magnet. Selain itu kakak aku kirim cenderahati dari Christchurch untuk setiap orang dekat sini. Comel. Time kasih kak shila and abang joe..

Lepas letak barang, aku berjalan kaki ke Subang parade, masuk cold storage and beli makanan tengah hari. Aku beli mango juice, yogurt and sunflower seeds. Terus berjalan ke wisma consplant and get changed. Turun ke juice bar di fitness first, aku makan makanan tengah hari aku.. sambil membelek-belek magazine.. Aku kira waktu ini, orang lelaki semua di masjid.. gymnasium nih kosong, satu machine cardio dekat sini tak disentuh orang.. Hureeyy.. gym nih aku yang punya.. Syiok giler.. kosong bai.. Di sebabkan baru on friday aku buat exercise betul2, terasa plak sengal dekat area thigh.. rasa muscles area perut, kaki and tangan semua kena tarik..πŸ˜€ Puas merenggang otot, masuk rehat dalam steam bath..

Selesai activity aku, aku keluar berjalan ke Subang parade, solat zohor and window shopping and membeli sikit.πŸ˜€ Tak sedar dah masuk waktu asar, Aku naik ke surau bersebelahan celebrity fitness. ada dua tiga orang sahaja, Jam 1730. Lepas solat aku ke carrefour balik, ambik kereta and drive ke Subang Jaya Medical Centre. Aku masuk Taj curry house, order tosai and duduk sementara menunggu kak ila joint aku. This is my dinner. Dinner @1815. Lepas minum and makan aku and kak ila bergerak balik ke rumah. Baby kak ila husbandnya dah ambik dari rumah baby sitter. Terus hantar kak ila ke pintu masuk rumahnya and aku park kereta naik ke rumah aku. another few minutes masuk watu magrib.

Lepas magrib, aku hanya lepak di rumah and layan internet @ my new home… apa lagi.. wordpress.com laa. πŸ˜€