Hmm it’s Deepavali.. hureyy cutii.. seronokknyaa…

Wednesday, as usual.. my morning will be fulfilled with a lot of works, updates and phone calls. Sampai tak perasan waktu dah cecah tengahari.. Lucky me, kak ila bought fried mee hoon for me for my lunch. Breakfast i just took cereal and plain milo rush pergi ke kereta. Lunch jangan harap aku nak keluar. Malas nak keluarkan kereta, sure double parked. No wonder, this mid Nov, i will be moving to new office @ USJ 3. Hmm macam mana la trafficnya kan?. Compared than now, i droved about 5 km from my house to my office, later probably it will be another 3 or 4 km. Hehehehe… i was thinking about the working hours.. i can say that in this office, right now in HQ, very flexible..tak tahu plak office baru macam mana…

Bos nuar, bos paling senior, awal2 dah sound dekat email… “it’s a paperless environment please”.. hmm than what about those document for PM and Project? hahaha.. aku tak campur..

Lepas lunch, after replying few emails, inaz datang kat tempat aku… “Ekin meeting” .. hmm meeting..? “owhh.. ok..” I grabbed my bottle, penuhkan dengan air supaya tekak aku tak haus berdiskusi, and terus masuk bilik meeting. Aku terlupa dengan invitation yang dorang hantar.. Entah apsal calendar dekat email aku nih, dari dulu takmau popup reminder untuk aku.. Hampes je.

Inaz sorang ?.. i took a sit beside her, Aaron from PMO dept and Chee chen was on the phone, we’re conferenced.. Semua nih pasal project dengan company jual beli saham ni lahh.. haru biru aku di buatnya.. Telefon aku asyik berdering walau aku dekat kampung and beraya hari tuh.. lepas tuh manager aku masuk sekali, Rahimah. discuss punyer discuss, after 20 minutes baru habis.. Rasa geram dengan project nih and the project managernya pun ada… rasa geram dengan company yang kat penang nih pun ada.. Mana tak nya.. penat2 aku and colleague kowtiem itu ini, server plak dorang tak bleh deliver… BOLEHH takkk!!.. geram aku. semua plan hancuss… Salah siapa ? Aku tak mau bagitau.. tapi yang pasti.. hati aku bengkak ajee..

Lepas inaz keluar, Asri plak joint us.. dah aku stuck dengan Asri and rahimah.. sambung duduk balik dekat bilik meeting. sampai jam 1500 rasanya.. Keluar2 plak.. terserempak dengan orang dari company “duit terkumpul” dorang tengah buat checking switches and router untuk dorang trade in… itu lagi satu project..

Aku duduk dekat tempat aku and sambung kerja.. (lucky kakak tea lady tuh tinggal kan coffee untuk aku, hmm sedap coffee )Aku rasa selepas 4 minggu dari bulan puasa hari tuh, barulah minggu ini aku rasa released skit.. pasal this week tak der deployment..:D

Aku boleh bayangkan sekarang macam mana sibuknya aku masa bulan puasa sampai la 2 minggu lepas raya… giler penat. Sibuk dengan project jual beli saham nih, sibuk dengan company gah dekat penang punyer project and etc etc… but alhamdulillah aku berjaya mengatasinya.. hehe hurey.. On the way aku balik, aku tumpangkan kak ila dari SJMC. terus balik rumah. Owhh anak buah kak ila datang.. perut aku pun lapar.. adik aku pun tak makan lagi. Aku salin baju, terus masuk dapur.. Ahh grabbed sahaja cauliflower yang dah tersiap potong, carrot, and hirisan ayam. Hmm buat sup sayur sedap gak.. Dory fish yang aku beli aku rendam sekejap, aku blend onion, garlic, ginger, tomato and chilies. Lemon squeezed, salt and a bit sugar. Hmm dory fish with tomato sauce. Simple. Fidah tolong aku masak nasi and goreng nugget and buat hot tea sementara tunggu aku habis masak. Habis masak baru tetamu bleh makan.. Settled keje aku, aku bersihkan diri and rehat.

Hmm browsed internet sampai tengah malam and tengok tv.. still jadi teman setia sebelum tidur aku.. Ubat segala kepenatan.😀