First time in my new house. It’s Saturday..

Mak and abah masih dekat Ipoh, dah dua minggu opah aku dalam wad. Last week aku ke ipoh, but this week.. aku tak balik. Probably, Opah aku akan discharge kalau keadaan mengizinkan. Doctor kata lagi seminggu. Kesian mak aku and makcik2 yang lain. Penat menjaga opah dekat hospital. Mak aku menantu favorite opah aku, opah tak kasi mak aku balik sini…

Sian mak.. dia pun miss kat aku.. masa aku nak balik sini last week, yoyo nangisnya.. heheh lawak laa.. i know she miss me.

Pagi tadi aku bangun selepas subuh.. bukan boleh solat pun, sambung tidur sampai jam 7am. 730 aku bersiap untuk kepasar. Kak ila nak beli barang. Dalam fridge rumah aku memang dah banyak barang.. So aku hanya tunggu dalam kereta. Lepas pi pasar, aku balik rumah, terus bersiap untuk ke KLCC. Ada plan untuk menonton bersama kawan-kawan aku. Jam 1045 aku sampai sana, luckily aku dapat claimed goodies bag with T-shirt. Aku tengok citer 9 Sept. Cerita melayu, Ceritanya sangat free and easy.. boleh la tahan. Hmm probably itulah kali pertama and terakhir aku tengok cerita itu. ceritanya, tak sampai ke specification untuk di tonton semula.. Hehehe

Selepas menonton aku round masuk ke kedai music, apa yek kedai tuh, lupa la namanya, Times book stores and ke BodyShop. Bought few things for living yang dah habis dekat rumah aku, hmm no discount.. macam sakit skit bayar, but what to do.. its necessary.

Sebelum balik aku tapau favorite menu @ Avenue K food court. Thought wanna call mama, whether she’s working or not.. tapi takut aku menganggu orang kerja, takutlah… akhirnya aku balik tanpa jumpa mama atau kawan2 lama yang masih bekerja di Petronas.

On the way balik.. masa aku dalam train, food yang aku beli pulak leaking.. mujur ada seorang Chinese lady menghulurkan tissue pada aku, at that time, aku check dalam handbag aku tak der tissue pun, tq.. Aku transfer barang-barang yang aku beli di Bodyshop tadi aku masukkan dalam paperbag satu lagi.. Aku masukkan food yang aku beli ke dalam paperbag Bodyshop. Aku pun laplah paperbag yang dah terkena soya sauce, after that, a man beside me, mintak tisu dari tangan aku, spontaneous aku bagi, he swept the balance soya sauce di atas lantai train… bersih.. later i took back the used tissue and roll it in a small receipt.. aku akan buang bila sampai ke station aku. Thanks to that Indian guy.. alhamdulillah ada jugak orang yang membantu waktu aku perlukan pertolongan..

Aku reached Tmn Jaya station je hujan dah turun.. Cepat2 aku masuk dalam kereta.. Start engine and terus memandu balik. Aku tak ingat jam pukul berapa tapi perut aku and badan aku dah menggigil nak makan.😀. Sambil2 tengok goodies bag yang aku dapat, sambil makan my favorite Pan Mee. Lepas makan, tengok TV aku tertidur…. hm tidur melepasi waktu asar, memang aku akan mimpi yang bukan-bukan… aku pun tak faham.. mimpi permainan tidur..

selepas menonton Crayon Sin Chan, aku and adik bersiap untuk keluar. Aku ambik kak ila di rumahnya and terus ke Cheras, Bandar Tun Razak.. rumah makcik Azizah aku di Taman Jaya. Mengenangkan tak der apa2 yang aku boleh bawak ke rumah acik, aku singgah di kedai buah.. mak aku selalu pesan, “Pergi rumah orang at least bawaklah buah tangan..” aku pun dah jadi janggal kalau pergi ke rumah makcik2 tak bawak apa2.

Food dekat rumah makcik aku.. fuhhh heaven.. nasi tomato, rendang daging, ayam masak merah, curry dalca, nasi himpit, kuah kacang, papadum dengan biskut raya makcik aku yang irresistible.. lepas makan, macam biasa aku dah standby duit raya, pasal dua pupu aku ramai yang dah kahwin and beranak pinak. Kebetulan nenek saudara aku pun ada di sana. Aku menghabiskan duit raya yang dah hampir2 habis… mujur Rm500 yang aku peruntuk untuk duit raya, cukup jugak laaa.. probably tahun depan kena up skit kot.. ahli keluarga makin bertambah. anak buah aku sorang lagi on the way.. tahun depan anak buah aku jadi 14 orang.. cuma anak kakak aku, Mikhael and Misha ajer yang tak der di sini.. kesian dorang.. tak dapat nak kumpul duit raya.. Teringat aku kat Misya.. “Misya nak balik rumah nenek dekat Malaysia..”. i miss her so much..😦