Hmm rasa macam nak dekat dah hari raya.. Hmm baju raya pun dah siap, kuih pun aku dah tempah, cuti raya pun dah apply and approved lagi. Lagu raya pun dah berkumandang di corong radio.. Apa lagi?
Duit raya? .. Kakak aku yang jauh diperantauan pun dah kirim duit raya untuk kaum keluarga di sini.. last Monday aku dapat email dia..

Paling seronok aku laa.. heheh ada allocation untuk kuih raya and duit minyak balik kampung.. hehe ingatkan aku nak bayar duit kuih raya, rupanya kakak aku pun nak sponsor sekali.. Alhamdulillah.. semoga dimurahkan rezeki. Orang dah nak bagi jangan ditolak.. . Duit minyak balik kampung, biar la aku yang bayar.. kete aku pun..bagi kat mak and abah lagi bagus. Terima Kasih.. Senyum sampai ketelinga aku baca email kakak aku. Tq again.

Company aku entah apa mimpi.. bagi gaji before raya.. giler awal.. bayangkan kalau lepas raya? fuuhh tuhan sahaja yang tahu.. hehehe… Duit raya tahun nih.. aku rasa sama macam tahun2 lepas… alhamdulillah.. aku dah ada allocation aku.. amin.

Mak aku baru ambik baju raya aku dari rumah angah.. hmm balik nih aku nak tengok.. tak sabar rasanya.. Hmm satu lagi cuma langsir aku je yang tergantung lagi.. mlm nih aku start balik la buat.. Mak aku dah dok tanya tanya dah.. Muahahah naya je langsir tuh tak sempat siap bila raya Heheheh.. Mana tak nya.. asal balik dari terawikh mata aku dah jadi berat… semalam pun aku pun tidur.. best sembahyang kat masjid rumah aku.. bleh je jalan kaki tapi penat la kan.. naik kereta gak.. mak aku sakit lutut.. abah selalu pi ngan kawan2 dia. Masjid nih dah ada air cond, sejuk giler.. kalau dulu masjid nih pakai kipas aje.. selesa giler sembahyang kat Masjid Al Ehsan tuh…

Aku cuti raya start Jumaat sampai selasa. Jumaat force leave, selasa tuh manager aku kesian kat aku kot.. hehehe.. Balik nih aku nak balik awal.. tak mau balik lewat sangat.. aku nak buat nasi beriani.. mak aku buat currynya.. gatal2 nak cuba.. ini semua gara-gara pi penang hari tuh.. aku gantikan nasi kandar dengan Nasi beriani.. sedapnya.. Cuma sekarang aku musykil.. mana nak carik air mawar.. Kedai mana aku pun tak tahu..

Sapa ada resepi Beriani.. share la.. hari nih aku hanya nak cuba resepi yang tertulis dekat belakang rempah beriani tuh sahaja.. harap2 jadi.. muaahahh…