Friday was the second day of Ramadan. I woke up @5.15am. I’m having a couple of toast and plain milo. Solat and get ready for the last day of a week. Seronok… It’s Friday!!..

Planning for another project that is so demanding for next week. Project deployment for 36 sites nationwide. Aku plan seadanya. According to given schedule. released.. Tapi petang tuh pulak aku kena attend meeting @1800 sampai 1915. Nampaknya terpaksa la aku berbuka dekat office. Hmm Pizza Domino will be the menu. I’m not in a mood to eat pizza. 1700 aku keluar, call rumah and informed mak yang aku balik lewat and probably berbuka dekat office. Ingatkan nak keluar carik food dekat luar, akhirnya aku hanya berdiri dekat pintu kereta and naik balik ke atas office. Malas. mak aku kata, no need to buy.. There will be pizza.. so just eat it.. no need to buy another. I went up.. tengok sekejap kerja yang ada.. jam 1800 aku turun ke meeting room G08. Ramai yang ada.. cuma ada 3 kwn2 aku yang masuk lambat. GM pun ada skali..

It’s a last briefing for engineers before the first call dispatch from company gah dekat Penang. Banyak pulak pantang larang and itu ini yang kena buat for this project. Next week, Thursday, aku and bosses aku akan ke Penang. Boss Nuar, Asri (my team leader), Rahimah (my Manager), inaz and myself. There will be a presentation yang terakhir from our company to company gah dekat Penang. Agenda of the meeting pun dorang dah email.. Aku dengar katanya kitaorg akan jumpa CEO company nih..

Meeting habis nak dekat waktu berbuka.. So kami berbuka ramai-ramai dengan pizza Domino. Lepas berbuka aku solat dekat surau and went back home. AKu sampai rumah jam 2030. Rumah dah gelap and kosong, mak adik and abah aku semua dah kesurau.

Aku yang sampai ke rumah, dah rasa layu.. mata rasa mengantuk. Penat nih, penat yang tak boleh tidor… aku tunggu family aku balik dari terawikh. Akhirnya lewat jugak aku tidur…tengah malam. Sebelum tidur aku bersihkan diri, solat isyak and terawikh seorang diri dalam bilik aku. so exhausted.. Second day of puasa dah kena berbuka dekat office. Hmm this hari raya.. probably aku tak cuti lama.. because inaz dah ambik cuti after raya.. Rahimah kata kena bergilir. Aku tak kisah pun. raya tiga hari pun dah cukup.. cuma mak aku la.. Probably aku akan ambik cuti on Friday. As usual, aku suka balik pagi2, bila orang semua bersahur dekat rumah, aku akan bersahur tengah jalan. Probably keluar rumah jam 4am. jalan pun tak jamm. Mungkin.