Lama betul aku tak menaip kat sini, sibuk dengan kerja and routine harian aku yang sentiasa penuh dan padat dengan agenda aku sendiri. Mmm hari nih baru legaa skit. Before lunch keje aku kat office nihdah settle yahoo.. mm hari nih mama woon ajak aku gi gym. Harap2 petang nih tak der apa2. Cuma group aku and group notes admin agak sibuk dengan migration from notes to exchange . Mmm harap sumernyer berjalan lancar. Dari last week mama nak ajak aku gi gym sumernyer tertunda pasal migration MISC nih. sian dorang kena kerja start kul7pm sampai subuh esoknya. Well what to do, kerja makan gaji, so kena la buat, nak pulak kerja ngan private sector. Kena Rajin.

Last week rumah aku buat memakan skit and baca doa, tanda syukur and terima kasih pasal aku naik pangkat and naik gaji. Syukur Alhamdulillah.  Mak aku buat Laksa utara, makanan kegemaran aku masa kini(aku jadi addicted ngan laksa nih), ingatkan aku tak mau mak penat, nak ajer aku tempah makanan, so tak yah la masak, sian mak, but she insist to do this masak-masak, aku setakat tolong skit-skit and pegi pasar beli barang. Ramai orang datang, antaranya kawan-kawan mak ngan abah aku. Kawan-kawan aku sorang pun tak datang, sebab itu aku rasa kadang-kadang tak mau jemput kawan-kawan aku, sebab aku takut aku kecewa bila dorang tak datang, and mak ngan abah aku pun tanyer, aku rasa malu and kecik hati plak. Mm Nak buat macam mana, last-last aku pujuk diri sniri, tak mau dengar pertanyaan yang sama, “mana kawan kau” .. aku memang diam dan tak jawap apa-apa. Aku tak suka kalau aku ada rasa kecewa. Anyway, thanks mak.. u r great cook. Laksa tuh memang power. hehehe.

Colleagues aku kat office hari2 citer pasal bonus, ahakss silap2 gaji bulan nih masuk skali ngan bonus.. Yahooo!!… sejak aku joined company nih baru la ada nampak bonusnyer. Boleh katakan everyday kwn2 dekat office nih dok tunjuk tangan dorang “peace sign” (tanda nyer 2 bulan la tuh) hahaha iyo-iyo ajer.. dorang.. cukup confident betul. Aku terpikir.. mm selepas 3 tahun tak bayar bonus tiba2 nak bagi 2 bulan.. ? wallaa.. kalau betul. syoknyer

Well hujung bulan tiga nih aku akan pegi Pulau Perhentian. Mm ikut kakak aku ngan abg ipar aku yang memang selalu pegi sana. Abg Ipar aku ada perjumpaan ngan club member dia, so kakak aku invite aku and aku invite sedara aku skali. Boleh la aku lepaskan gian nak mandi laut bersih and snorkling. Scuba.. mm menarik tapi tengok orang tuh nak bawak aku tak, pasal aku tak lah expert swimmer, but aku dream nak scuba dari dulu… nak tengok hidupan bawah laut.