One day in December… aku terbump ngan umi, masa tu aku terlewat nak gi keje, so memang tercangok cangok aku berjalan. padan muka siap lambat lagi, hari nih mood aku lain skit, memakai tudung yang boleh di lilit2 tapi aku sematkan pin ajer kat depan, berbaju company aku, shirt, light blue, berseluar putih, dengan briefcase aku and berkasut boot.. I terjumpa umi kat KL Sentral.. oo hai mie.. aku macam nak peluk dia mm tapi tengok muka dia macam terkejut tengok aku. sampai dalam hati aku terdetik, “hai apsal mie nih” then aku dan umi masing-masing dah lambat.., i said bye to her and give her a flying kiss and i ran.. LRT pagi nih penuh, ada la dalam 3 , 4 buah aku lepaskan , pasal tak boleh masuk. Apa vogue sangat ke aku nih hari nih. Bukan selalu aku melaram macam nih, itupun dah buat orang lain tengok aku semacam.. aku pelik. Lebih baik aku tak payah pakai daring macam nih… Bila aku sampai office, sumer kengkawan aku tegur, and surprisingly, they give a “hi” to me, termasukla bos aku yang tua tuh pun menegur aku(hahaha sorry bos – gurau jerk).. ” hai bergaya hari nih.. “.. Setahu aku baju nih pun bukan la vogue sangat, macam shirt company lain je aku tengok. haii serba salah aku bila orang tegur aku macam nih.. Colleagues aku yang pakai baju vogue hari2 pulak tuh, insist aku pakai this kind of clothes hari2. Maklum la biasa nyer aku selesa ngan berbaju kurung Selesa nak bergerak. jalan pun boleh langkah laju-laju, tak macam baju kebaya, kainnya ketat susah nak lari atau jalan laju.. ahhh?.. aku hanya reply “tak lalu i nak melaram hari2. sekali sekala bleh la. hari nih pun i dah lambat.. becoz of this tudung”. Now i know, actually they want me to dress like this. mm Umi Ym kata, “u look like orang profesional…, elegend and so on .. bla bla bla. what ever it is.. Thank You So Much for the compliments… Thanks A Lot.. I really appreciate that. Tapi aku tak makan puji. Banyak orang kata orang scorpio suka di puji. mm Bukan aku.. Aku kalis-puji.. hahahaha tapi aku tak kalis-maki. Kena sikit je sure aku merembes… hahaha cendawan lembikk… padan muka aku, sensitif sangat. Cakap pasal sensitif nih, yes memang sejak dua menjak nih aku rasa aku sensitif sangat, sensitif pada persekitaran.. dan macam-macam. Aku kejap-kejap batuk, sakit tekak, kejap-kejap happy and cepat-cepat jadi tak happy. Emo aku tak stable aku rasa.. Apa yang dia nak yek. Aku rasa tahun ini saja dah berapa kali aku pegi bercuti… Berehat selain dari rumah aku, aku pegi tioman, aku pegi PD, aku stay kat Holiday Villa, aku dapat perabot homelife untuk rumah baru aku, aku gi London, aku stay kat grand season, aku menang macam-macam, rumah aku pun, rasanya, banyak barang yang aku beli hasil dari duit yang aku menang. mm apa yang aku nak lagii aaa? Dillema Usia 26 years old perhaps… mmm biarlah, aku sniri malas nak pikir cuma sekali sekala, secara tak sengaja aku terpikir. I still can have fun. mm kita tengok nanti apa jadi on 2006. Tahun ini bukanlah tahun yang aku tunggu tapi tahun 2007 yang aku tunggu.. hehehhe sejarah akan dilakarkan.. hahaha(ala-ala gelak jin ) insya allah.. Jika di izinnya.. Amin