Jam and PhoneCharger magnify

 

Pagi bangun awal gak, 4.50am, bersahur dua keping white bread, plus black pepper tuna yang aku buat mlm tadi. Memang aku buat untuk bersahur and berbuka (maybe). Pepagi je mood ku macam swing skit, maybe pasal shirt yang baru tuh cam susah skit nak iron, hangin satu badan, last2 ku capai baju kurung yang berwarna kekuningan warna tanah, dan berbunga merah jambu. Mmm i luv pink color.

Start engine kete,terus jalan, sampai tak sempat nak panaskan engine, than rush to the komuter station, nasib baik dapat naik train pukul 6.35am, kalau tak sure aku tak sempat sampai office before 7.30am.
Bulan pose nih akunyer time in and out is 7.30am till 4.00pm, but most of the time kerjaku memang tak bleh habis kul 4.00pm. Ikutkan hati nak je ku tidur kat office, kasi semua kerjaku settle.. and the next morning, perhaps i will sit back at my cubicle reading a newspaper.. kadang-kadang sampai rindu nak baca newspaper. Biasa bila aku sampai je terus on my pc’s monitors. hehehe teringat dulu ada sorang SM nih. memang cukup anti to those people yang tak off the PCs. Hey what do u expect man, we are working in IT/networking, support itu ini, nak tunggu 10 minutes to login and reboot PC every morning..? Hah nonsence betul untuk orang yang macam aku nih, ada DUA bijik monitor depan mata aku, itupun bos ku nak offer bagi aku lagi satu notebook.. duuhh.. mataku dua ajer. tolonglah aku tak mau buta tengok screen lama-lama.

Pernah skali dapat short msg from the SM (hand written lagi tuh ) berbunyi “Please switch off your PCs before u go home”.. hahaha the next morning, aku gelak besar bila dapat tahu the rest of my colleagues yang tak switch off the PCs pun dapat written msg yang sama. Hampess la aku nak ikut idea yang tak munasabah tuh.. AKU SELAMBA, terus dengan degilnya. hehehe… but ada gak kawan2 aku yang kecut perut dapat msg from that SM, mana taknya the SM memang suka complaint itu ini kat kitaorg punyer BIG BOS kat HQ.. APAKAHHH. tapi alhamdulillah skrg that SM dah tak control kitaorg, pasal dia kena jaga group lain. kitaorg punyalah suka.. Dulu radio ke headphone ke sumer tak bleh..again APAKAHH… but AKU SELAMBA. Aku sumbat telinga ngan earphone dengar radio and CDs.. selambasss.  Sekarang punyer reporting SM best, baik punyer bagi a box of chocolate lagi before puasa hari tuh..hehehe siap tulis nama sorang-sorang lagi.. cam tuhlah bos.. hehe anyway thanks Joni..
Anyway, yang bonar ae, bukan nak citer which SMs is the best, tapi hari nih.. macam2 jadi pagi tadi. Pagi tadi, aku tertinggal jam yang aku sayang kat dalam toilet, masa tuh makcik cleaner tak masuk lagi, aku perasan jamku tak der pun dalam kul 11.00am, aku pegi balik kat toilet.. aiseyy mana plak jam nih.. aku mmg ingat sangat jam nih aku letak mana, pasal mmg dah biasa aku bukak jam and what so ever kat tangan kalau aku masuk toilet, ntah macam mana bleh tertinggal plakk jam kesayangan aku tuh… jam yang kak eila bagi masa birhtday aku, 3 tahun lepas.. sayang woo.. ada sentimental value to me. Aku cam biasa sametime la si shila. tanyer dia.. she told me that, there is one lady yang hilang jam hari tuh, but sampai sekarang tak jumpa. Aiseyy shile jam ku tuh tak la smp 3 atau 5 ratus/riban.. orang-orang kat atas nih sumer jam dorang lagi mahal dari aku rasanya, so aku suggest kat shila.. “what if kita call org KLCC urusharta, ask them saper yang buat keje2 mencuci pagi nih kat level 59 tower 1”.. than she said.. mmm ok jugak. She pick up the receiver, and dail few numbers, last2 sangkut kat office security, pakcik security tuh yang bagi number si helpdesk@klcc.com.my so aku tunggu sebelah shila and she make the call. the helpdesk ask me to write an email to the above address, and describe the details of my watch and what time it was happen.

So i rush back to my cubicle and type fast, apa2 yang ada kat kepala, and sent. @ 2.35p, am about to perform my zohor prayer, jumpa si tukang check tandas nih, skali ngan assistant dia and walkie talkie.. aku tegur this lady, “mm ada jumpa jam tak, i did sent an email to ur helpdesk asking for my watch , yg i accidently left it in this toilet, oo she said oo belum lagi. but we will try to ask the claener first(if any katanya). I was like. ook.. and i said thanks..
Time aku keluar je from toilet, ada 4 orang tengah tunggu aku, the supervisor, the assistant and 2 cleaners. si supervisor pulangkan jam aku and apologized.. i was like. oo u dont hv to apologized, its just a small matter, maybe makcik nih tak jumpa orang tadi, so she decided to keep the watch first.. i said, it’s ok.. Thank You So Much.. and i rush back to my cubicle, fwd again mail the one that i sent before and thank them and i hv found the watch already… lega makk.

Time balik rumah plak.. mak ku kata nyer dia terbuang charger telefon aku, aduss.. telefon nih baru aku beli dlm 3bulan.. tak pasal2 kena beli charger baru… Boleh tak mak ku kata dia ingat charger tuh dah rosak..? duhh mak oo makk.. oo charger ku. sian kauu